Bemutatkozás - Ökológiai Tanszék

Magura Tibor

Köszöntöm a Debreceni Egyetem, Természettudományi és Technológiai Kar, Biológiai és Ökológiai Intézet Ökológiai Tanszékének oldalán. Honlapunkon célunk, hogy az érdeklődőknek részletesen bemutassuk tanszékünk képzési, oktatási és kutatási tevékenységét, eredményeit.

Tanszékünk fontos szerepet tölt be a Debreceni Egyetemen folyó alap- és mesterképzésben, valamint a doktori képzésben. A magyar és angol nyelven oktatott kurzusaink során a növények és állatok fajismeretével, ökológiájával, a biodiverzitással, természet- és környezetvédelemmel, valamint adat- és mintázatelemzéssel foglalkozunk.

Tanszékünkön négy kutatócsoport működik, amelyek közül három a Magyar Kutatási Hálózat (HUN-REN) keretein belül végzi nemzetközi szintű tudományos tevékenységét. Kutatócsoportjainkban egyetemünk minősített oktatói és kutatói mellett tehetséges hallgatók és doktoranduszok, valamint más intézmények kutatói végzik alap és alkalmazott tudományos kutatásaikat. Eredményeiket rendszeresen publikálják rangos nemzetközi folyóiratokban.

Tanszékünk pályázati aktivitása kiemelkedő, lehetővé téve és elősegítve a nemzetközi színvonalon zajló oktatási és tudományos tevékenységet. 

Kérdése esetén lépjen kapcsolatba tanszékünk kollégáival, illetve munkatársaimmal szívesen látjuk Önöket Tanszékünkön személyesen is.

 

Dr. Magura Tibor

tanszékvezető egyetemi tanár

 

Az Ökológia Tanszék története

Legutóbbi frissítés: 2023. 11. 09. 10:29