Nyári szakmai gyakorlat

Áttekintés: A nyári szakmai gyakorlat célja, hogy  (1) a biológus hallgatók megismerjenek új eljárásokat és alaposabban  elmélyüljenek olyan technikák alkalmazásában, melyeket a képzésük során nem alkalmaztak kellő mélységben, (2) kapcsolatot építsenek  kutatócsoportokkal/szakmai tevékenységet végző cégekkel, mint lehetséges jövőbeli munkáltatókkal és (3) tapasztalatot szerezzenek a szakmai tevékenységhez szükséges soft skill-ek (munkacsoportba való beilleszkedés, kommunikáció, stb.) alkalmazásában. Ennek megfelelően a szakmai gyakorlat helyszíne lehet egyetemi vagy akadémiai kutatócsoport, közintézmény (pl. kórház, környezetvédelmi vagy vízügyi hivatal, nemzeti park), vagy bármely, biológiához kötődő szakmai tevékenységet végző cég.

 

Adminisztráció. A nyári szakmai gyakorlat teljesítése a második vagy a negyedik félévet követő nyári szünetben lehetséges. Három lépés szükséges hozzá:

1. a tavaszi félévben megtörténik a befogadó intézmény kiválasztása és ennek igazolása egy befogadó nyilatkozaton keresztül.

2. a nyári szünetben megvalósul a szakmai gyakorlat, melynek időtartama 4 hét (+2 hét a beszámoló írására)

3. a teljesítést követően az őszi félévben a hallgató Neptun rendszerbe feltölti a szakmai gyakorlat teljesítését igazoló dokumentumot és jelentkezik a Szakmai gyakorlat (TTBBG4000) nevű kurzusra, ahol a végső osztályzatot megkapja, ezzel a szakmai gyakorlat teljesítetté válik. Az osztályzat megszerzéséhez egy rövid beszámolót kell készíteni az elvégzett szakmai tevékenységről.

További részletek, határidők a nyári szakmai gyakorlat adminisztrációjához elérhetők itt: https://ttk.unideb.hu/hu/node/126

Frissítés dátuma: 2022.08.17.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.